Detsembri viimastel nädalatel pühendasin teadlikult aega, et ausalt kokku võtta mööduv aasta koos kõikide rõõmudega ja kõikide õppetundidega.
Sealt edasi liikusin 2020 aasta “loomisele”.
Oma koha 2020 soovitud seisundi kirjeldamises ja valikute tegemises sai loomulikult minu keha – tema eest hoolitsemine, liikumine ja puhkus, toitumine ja loobumine sellest, mis ei toida.
Liikumises on mind viimasel kahel aastal vaos hoidnud 2018 kevadel toimunud keeruline seljaoperatsioon. Selle järel piirdusin ma arstide soovitusel ning enda sisetundest lähtuvalt suuresti käimisega (mida ma juba tulenevalt sellest, et ma loobusin 5 aastat tagasi autost, teen väga palju).
Tunnistan, et olen neil kahel aastal alla aadinud päris mitu äpp’i, mis tahtejõulisemale ja iseseisvamale spordijüngrile kindlasti suureks abiks on. Minule mitte…

Ometi igatsen treeninguid nende klassikalises mõttes.
* Kohta ja aega, kus samal eesmärgil kogunetakse.
* Kus on inspireeriv treener (coach!)
* Kus tekib rutiin, vastutus, rõõm arengust.

Minu aastalõpu endasse vaatamised ja ajurünnakud iseendaga tõid korraga selge teadmise.
Ma tean, mida ma ei taha:

* suurt klubi;

* siduvat lepingut ja kuutasu treeningute eest, mida ma ei tarbi;

* jõutreeninguid;

* raket tööd treeningtunnis (loe: kui ei inspireeri, siis on raske).

Esialgu tundus keeruline leida midagi, mis meeldiks. Kuniks arenes mõtetejada.

Vaatasin Estonia teatri kava, mõtlesin, milliseid lavastusi soovin vaatama minna ja…

BALLETT! Just! Siis voogas minuni juba info sellest, et ballett on globaalselt pop treeningviis eriti neile, kes esimesest ja teisest kümnendist kaugemal. Balletiga seostub muusika. Balletiga seostub ditsipliin. Balletiga seostub ilu. Balletiga seostub kaunis kehahoid ja väärikas rüht. Balletitunnid on suurtes klubides ka olemas, aga otsing “täiskasvanute balletitunnid Tallinnas” annab infot mitme pisikese balletistuudio kohta. Tõenäoliselt ei ole balletitund vähemasti algusfaasis meeletult raske.

Ja kui vaatasin sellele variandile ka oma teiste 2020 aasta soovitud tunnete ja sellest lähtuvalt kirja pandud eesmärkide valguses peale, siis sain lisakinnitust.

1. Ma soovin panustada kvaliteeti – kvaliteeti minu enda kriteeritumite järgi. Ballett seda minu jaoks hetkel on treeningute virvarris.

2. Ma soovin ise olla looja ja toetada teisi loojaid, kes oma südameasja tehes ja “suurtega” konkureerides, loovad ja alla ei annaTantsupööning, kus balleti baaskursust alustasin, kuulub nende näidete hulka.

3. Ma soovin kogeda oma elus erinevaid kultuurivorme regulaarselt ja teadlikult. Nende kogemiste toomine ellu – eriti pereellu – nõuab teadliku planeerimisest. Teater, kontserdid, näitused, kino, aga ideaalselt klapib siia ka ise baletitundides käimine.

Minu kolmele ülaltoodud kriteetirumile ja soovitud seisundile vastab kindlasti ka see, mida teeb Shalini oma Gracefit programmiga! Kasutan tema programmi osi valitud hommikutel enda ellu äratamiseks.

Ma olen kaugel arvamusest, et kõik peavad minu moodi mõtlema, minuga nõus olema ja ülaltoodu põhjal loobuma oma harrastustest balleti või väikese treeningkoha kasuks.
Minu soov on sinuga jagada oma lugu liikumisest valiku suunal. Nagu näed, siis see ei olnud otsetee. Ja nagu näed, kaasasin valiku tegemisesse ka oma teisi soove selleks aastaks.
Loodan, et leiad endale sobiva liikumise või selle olemasolul jätkad sellega ka sel aastal. Peamine, et rõõmuga, sest siis on üsnagi suur tõenäosus, et räägime sinu harrastusest ka järgmisel aastal samal ajal.