Sageli elame me unistades ajast, mil kõik saab olema nii, nagu me tegelikult soovime. Unistamises iseenesest ei olegi midagi taunimisväärset. Kurvaks muutub olukord siis, kui need on vaid üksikud õhkamised ja ohkamised ideaalse elu suunal ning praktikas ei muuda me midagi.

Olen oma elus korduvalt loonud paberil ideaalset päeva, milles tahaksin elada ja mida täiel rinnal nautida. Mulle meeldib kirjutada ning nii ma neid päevi paar korda aastas detailsete lugudena kirjeldan. Samuti toimib imeliselt pildikeel, kui sulle meeldib joonistada, visandada või siis lõigata ja kleepida.

Panin kirja 6. sammu, mis minu arvates hästi toimivad selle 1 ideaalse päeva loomise teel. Tasub tähele panna, et see 1 päev on omakorda pikema teekonna algus: 1 päevast saab nädal, nädalast kuu ja kuudest uus eluetapp, mis oli kunagi meie sees vaid arglik unistus.

Miks mitte alustada. Nüüd ja praegu. Võta täna õhtul arvutis surfamise asemel ette samm 1:

  1. Loo endale detailne ettekujutus oma ideaalsest päevast: milline see välja näeb, mis lõhnad on selles päevas, mis maitsed on selles päevas. mida sa tunned sel päeval.

Visualiseeri üht ideaalset päeva võimalikult detailselt. Võta selleks tõesti aeg, mil saad segamatult unistada ja süveneda. Kirjuta, joonista, lõika ja kleebi. Soovitan luua reaalselt midagi, mis jääb ning mida saad aeg ajalt uuesti vaadata täiendada. Kui mõtled sellele, mida see päev kindlasti sisaldab, siis mõtle ka vastukaaluks, mida see mitte mingil juhul ei sisalda. Leia oma mõtetes tasakaal: mida see päev sisaldab ja mida mitte.

* Kusjuures, vaata, mis otsused saad teha kohe täna, et oma elust sinna mittekuuluvad teemad/mõtted/tegevused/inimesed eemaldada. Olgu see siis tõesti kiire otsus ja lõpp või plaan samm sammult liikumiseks.

  1. Keskendu, vaatle märka.

Vaatle loodud ideaalse päeva kirjeldust, mistahes kujul see ka ei eksisteeri – sõnas, pildis. Mida sa kohe märkad ehk mis justkui kargab näkku tähelepanu nurudes? Mis on need mõtted ja tunded, mis eralduvad üldpildilt ja nõuavad ekstra su tähelepanu? Kas märkad mingeid mustreid? Tunned, et midagi on väga õige või hoopis üleliigne?

  1. Anna endale võimalus luua tõelisi muutuseid.

Selleks, et luua endale ideaalset päeva – ning eriti sel juhul, kui soovid seda ikka ja jälle korrata — pead tõesti olema avatud ja valmis muutusteks. Mõtle, mida ja kuidas saad praktiliselt ümber tõsta ja/või ära jätta. Mida saad teha rohkem või millele 100% pühenduda. Kellele saad öelda enesekindla “ei” ja keda kutsuda kaasa.

  1. Väikesed muutused viivad kaugele.

Nüüd on aeg asuda asja kallale. Vali esialgu välja ainult üks asi kõikidest nendest olulistest teemadest ja tunnetest, mis köitsid su tähelepanu ideaalse päeva kirjelduses. Mõtle, kuidas saad selle sama ühe väikese asja võtta juba oma homse päeva kavva. Näiteks, kui ideaalses päevas on lõuna vana hea sõbraga, keda sa ei ole ammu näinud, siis helista talle ja uuri, kuidas tal läheb ning võib olla õnnestub see lõuna ka samal päeval koos süüa. Aga võib olla lepite kokku lõuna toimumise aja kahe nädala pärast. Selge on see, et vähim, milleni jõuad, on hea tunne, et sõbra üles otsisid ja temaga rääkida said.

  1. Naudi juba homme oma ideaalset päeva või siis osakest sellest.

Kui homsest saab täna, siis astu üks pisike samm oma unistuste päeva suunal. Tee midagi, mis on sinu ideaalse päeva osa. Lihtsalt otsusta ja tee. Enesekriitikale ja sisemisele etteheitele, et sel moel oled egostilik või vastutustundetu, vasta, et ainult ise õnnelik ja tasakaalus olles, olen ma võimeline toetama teisi nende teel õnneliku ja tasakaalus elu poole.

  1. Liigu edasi samm sammu haaval.

Igal päeval, igal nädalal või üldse igakord, kui oled valmis looma järjekordset muutust, kujuta vaimusilmas ette, et sa justkui tõmbad oma tänast tavalist päeva ja unistuste ideaalset päeva üksteisele lähemale. See vahemaa, mis nende kahe vahel täna on, jääb samm sammult väiksemaks. Kujuta ette, kuidas nad keskel kokku saavad ja kokku sulanduvad. See protsess võtab aega, aga iga samm, mille astud, toob sind lähemale sellele, kus soovid olla.