“Inimene teeb plaane, jumal naerab,” ütles meeldiv noor meesarst mulle.

Mäletan hetke, kui 6 aastat tagasi lamasin haiglavoodis teadmatuses, mis edasi saab olukorras, kus nohust sai mädane keskkõrva põletik, mille tulemusel oli vedelik kogunenud “väga valesse kohta” minu pea sees. Mul oli selles haiglas ja osakonnas üks tuttav noor meesarst. Lootsin – nagu me sageli õlekõrtest haarame – et ta kinnitab mulle, et kõik laabub, iseenesest. Aga võta näpust: tema hoopis ütles nii, nagu arvas päriselt. Õnneks olid arstid pühendunud ja nutikad ning peale jäid nende ja minu plaanid.
Mul on imetabane 77-aastane ema: krapsakas, liikuv, 24/7 mulle ja mu perele toeks nõu ja väga palju ka jõuga. Täna sain ta telefoni teel kätte…EMOst. On selge ja arukas, kuid ei mäleta, mis temaga juhtus. Vaikselt koorub pilt, et oli viimati toidupoes.
Mul ja tal ja meil olid tänaseks plaanid. Minul töised ja perega seotud. Emal keskpäeval iga-neljapäevane lõunakohting minu pojaga. Pojal ootus, et lähevad vanaemaga sööma ja homme – ka traditsiooniliselt – vanaema juurde ööseks.
Plaanid muutusid. Õnneks tunnetan, et kõik laabub ja me saime pisut ehmatada.

Kuid. Mul on tuline tahtmine Sulle jagada täna neid mõtteid: 


* Soovin hoida oma suhted korras. Mitte ükski “head aega” ei ole öeldud vaimus, kus midagi jääb kripeldama või ütlemata.
* Soovin olla oma lähedaste jaoks olemas, ajas ja sisus.
* Soovin tabada ennast teolt, kus valin hukkamõistu ja näägutamise mõistmise ja usalduse asemel. Näiteks ei ta ma numbrit sellest, et teismelisel on 1 asi õppimata jäänud ning ta ei julge seda tunnistada, sest ta eeldab, et sellele järgneb see…..miks kahjuks alatihti järgneb ehk hukkamõist, näägutamine.
* Soovin vaadata peeglisse, kui tekib soov oma reegleid ja arusaame kaljukindlalt sätestada.
* Soovin tajuda iga päev, mis on kõige tähtsam. Ja selle põhjal teha valikud.
Ja veel “Planning is everything, plans are nothing.”

Leia juba täna hetk olla parem versioon iseendast ning seeläbi tuua armastust, rahulolu ja turvatunnet inimestele enda ümber.

Annika