Küsimuste küsimus, eks.
Mina usun, et elu ei pea olema raske ja et selle raskuse, mure ja taagata pole “armastust” lootagi. Mina usun, et elus peab olema mõnusalt väljakutseid, pingutust ja ka eneseületust.
Kindlasti meenub sulle mõni näide sellest, kui midagi enda jaoks utoopilist esimest korda tegid – näiteks esinesid 100 inimese ees – ja kui hea tunne sellele järgnes. Või see eriti suur kaif raske sporditreeningu lõpus. Või eksam, mis sai hästi tehtud või idee, mille pingelisele esitlemisele järgnes kliendi tunnustus ja koostööotsus.
Samas, meenub kindlasti ka intriig, kuhu sattusid endale arusaamatutel põhjustel ja mis ei lahenenudki justkui. Või olukord, kus seisid lõpuni oma põhimõtete eest ning tunnistasid, et see on mäng, mille reegleid sa ei tea või neid ei olegi.

Niisiis, kuidas oma lahinguid valida?
– Minu äratundmine on see, et oma põhiväärtustest ei tohi loobuda. Nendest taganemisega võidetud lahing on tegelikult vastase pettemanööver ja krahh on kiirelt ukse taga.
– Mind on aidanud nn “kriitilise sõbra” vaade olukorrale. Kriitiline sõber on keegi, kes kuulab, küsib, peegeldab ja ei ole minu poolt lihtsalt sellepärast, et ta on sõber. Ta on aus ja ta pöörab tähelepanu sellel pimedale nurgale, mida me ise enda juures ei näe. Kriitiline sõber on minu elus olnud coach, tööalane mentor ja muidugi ka eraelulised sõbrad ning abikaasa ja minu ületamatu armas ema.
– Kui mu elus ei ole enam rõõmu, kui lahingust on saanud igapäevane reaalsus, kui suure töö tagant armastust kuidagi ei paista tulevat, siis mina usun igaühe õigust elada õnnelikku elu. Elu, milles pingutus toob naudingu ja uued väljakutsed rahulolu. Ja jääb ka aega seda kõike toimumas märgata ja vilju nautida.

Lühidalt – vali oma lahinguid:
🔶 Sea oma põhiväärtused kompromisside piiriks
🔶 Kaasa “kriitiline sõber”
🔶 Tea, et sul on õigus olla õnnelik
🔶 Naudi lahinguid – tee neist mõnus pingutus ja naudi nii väikeseid kui ka suuri võite!