4 inimest 4 nädalat 4 seina vahel. Meie pere reaalsus.

Tunnistan, et plahvatuseoht on muutunud kõrgeks. Seda võib põhjustada lauanurgale hetkeks jäänud kasutatud kruus või liiga kaua kätepesuks hõivatud kraanikauss või liiga valjult räägitud telefonikõne või diivanil lösutamine. Pisiasjad. Mõttetud nüansid. Aga me oleme väsinud, olukorrast, piirangutest, üksteisest. Ja me igatseme vaheldust, teisi inimesi ja kohti.

Ma tean, et me pole eriline pere ning sarnaseid muresid on ümberringi ning on ka eskaleeruvaid olukordi, mis lõpevad reaalsete verbaalsete ja halval juhul ka füüsiliste konfliktidega.

Jagan mõned näpunäited selle kohta, mida teha, et probleemseid olukordi ennetada:

  • Sul peab olema päeva jooksul võimalus 100% enda ajaks ja ruumiks. Kui kodu seda ei võimalda, leia võimalus minna üksinda õue. Ütle selgelt teistele, et see on minu aeg ja ärge solvuge, aga ma lähen üksinda sellele tunnisele jalutuskäigule.
  • Tee kokkulepped vastutuse ja ülesannete jagamise kohta. Ei ole kodutöid, mida ei saaks teha naine või mees, tütar- või poisslaps. Haara initsiatiiv ja tee ettepanek, kuidas vastutust jagada. Ja kui näiteks nõudepesumasinast nõud välja ei liigu, siis on mul selleks hea nipp: ma tegelen ainult oma taldriku ja söögiriistadega ehk pesen need ära pärast söömist ja panen enda jaoks kõrvale ja paari päevaga saab nõudepesumasina teema terviklikult lahendatud 🙂
  • Hoidu näägutamisest. Märka iseenda käitumist ja sõnu, mida kasutad. Kui sinu sõnavarasse on (taas)ilmunud “Jälle sa…”, “Mitte kunagi sa…”, “Miks pean mina alati…”, “Kui mina ei teeks, siis…”, on viimane aeg mõelda, miks sa nii räägid ning mis on sellele tegelik ravim. Liigu tagasi eelmiste punktide juurde, seal võib peituda lahendus.
  • Liiguta end. Tee trenni. Jaluta. Ela oma vaimsed pinged füüsilise liigutamise kaudu välja. Vali sobiv viis ja koormus ning oluline ka siin on mitte hakata päeva pealt tegema midagi, mis tekitab lisastressi suure koormuse või kättesaamatute tulemuste tõttu. Oluline on teha
    iga päev midagi ja võimalusi selleks on väga palju, eriti nüüdses eriolukorras, kus paljud treenerid ja klubid ka tasuta online treeninguid jagavad. Kuigi minu jaoks ei ületa vana head
    jalutamist värskes õhus miski 🙂
  • Loe kümneni. Liiga lihtne? Aga proovi ja näed, et vihahoo kerkimisel see nii lihtne ei olegi. Kui aga selles õnnestud, on maailm 1st 10ni jõudmisel muutunud palju rahulikumaks.

Lisan Sulle kasutamiseks töölehe, mis aitab Sinu arvamused ümber sõnastada faktideks ning lisada juurde võimalus elu paremaks muuta.

Lae see alla siit