Naturaalne naine.
Naine ilma meigita. Naine ilma maskita.
Naine, kes on haavatav.
Naine, kes on selline, nagu ta on.

Osalesin mõned päevad tagasi fotosesioonil, millele imeline birgitvisuals.com on andnud nime “Naturaalne naine”. Sessiooni idee on jäädvustada must valgetele fotodele naised nende loomulikus ilus.
Ilus, mis ei vaja “ilusaks olemiseks” maailma parimat peite- ega jumestuskreemi, ripsmetutikuid ega loomupäraselt kitsast ent suuremaks joonistatud huulekontuuri.
Mõistan suurepäraselt Birgiti suuremat ideed selle naistele suunatud pakkumise taga – ilu ei ole vaid silmaga nähtav, ilu on julgus olla, tunda, mõelda, öelda ja teha. Olla iseendaga heal jalal.
Leida, et minu tedretäpid ja vanusega lisandunud pigmendilaigud on minu omad ja seepärast eriti armsad. Tunda, et keha, mis erineb sellest, milles elasin 15 aastat tagasi, on minu oma ja seepärast väga kallis mulle.
Tajuda, et mulle meeldib lihtsalt olla: kõndida läbi ajudele käiva kuumuse (oli 1 neist 30-kraadistest päevadest Tallinnas) läbi Tallinna ARSi majja ning jõuda kohale näost tulipunase, vesise ja lokilisena.
Pilt, mille postitusele lisan, on hetkest, mil alles ootasin enda järge ja nautisin ilusate naiste mängu Birgiti ja tema kaameraga.

Annika Räim CoachMul oli naturaalselt hea olla oma kohvitassi, punetava näo, higise särgi ja meeletult hea tundega, mis aina kasvas Birgitit ja naturaalseid naisi jälgides, Birgit vaatas eelmise naise riietevahetuse pausi ajal mu poole ja tegi paar klõpsu – ausalt öeldes, oleksin võinud nendega piirduda ja niisama edasi istuda.
See fotosessioon pani mind mõtlema, mida minu jaoks tähendab naturaalsus – välimuses, mõtlemises, suhtlemises, tegutsemises. Kuivõrd ma seda olen, tahan ja julgen olla.
Ning sealsamas sündis mõte koos fotodega kirjutada lood, mille läbiv motiiv ja birgitvisuals.com Sinult laenatud mõte on “Naturaalne naine”. Aus, otsekohene, haavatav.
Homme jagan teiega esimest lugu. Lugu sellest, kuidas naistepäeval 8.3 nüüd juba üle 20 aasta tagasi, sain ma täiesti ootamatult teada, et mind ootab ees vähiravi. Nagu te aru saate, on mul võimalus seda lugu teiega jagada, mis tähendab, et see on ilus ja hea lugu.
PS Tunnistan, et fotosessioonil olid mul värvitud kulmud, nagu sõber Anule ütlesin, siis neid ei saanud kahjuks maha pesta.